Byens Tag - yoga

Stress er, når personen oplever at udfordringerne overstiger ressourcerne. Varierende grader af stress er en almindelig del af livet og hverken kan eller skal undgås.

Stressreaktionen har som formål at sikre fokus på den opgave som skal løses, og energi til at løse den. Stressreaktionen kan lige som traumereaktion styre både krop, følelser, tænkning, hukommelse og opmærksomhed. Det er en vigtig og naturlig funktion som vi skal have.

Det er det autonome nervesystem, som medierer stressreaktionen, og dens modsætning: evnen til afspænding og til at nyde livet, verden og vores medmennesker.

Indimellem oplever vi en perioder hvor vi er stressede, det kan ikke undgås i et almindeligt liv. Det afgørende er at det ikke bliver for længe, og især at det ikke bliver en varig, kronisk, tilstand.

Hvis du indimellem oplever at du er mere stresset end det er hensigtsmæssigt, og gerne vil styrke evnen til at bevare roen, og til at vende tilbage til neutral eller afspænding, så kan Blid Hatha Yoga eller Hatha Yoga være lige præcis det, du har brug for.

Hvis du oplever at du alt for tit, eller altid er mere eller mindre stresset, måske endda er sygemelt eller ude af stand til at arbejde pga stress, kan det være en god ide at snakke med lægen. Psykologsamtaler kan også være en hjælp.

Hvis man vedvarende er i en stresset tilstand, taler man om at have stress. Det er en tilstand som bør tages alvorligt, og som man bør tale med lægen om. Ved disse stresstilstande anbefaler vi Stress Sensitiv Yoga, eller måske Traume Sensitiv Yoga.

Hvis du har uforløste traumer er du mere sårbar overfor alle stress tilstande. Hvis du er i tvivl om hvilken yogaform der vil være bedst for dig, så kontakt en af yogalærerne for en individuel time, eller en psykolog for afklaring og rådgivning.

Byens Tag samarbejder fast med psykolog, Britta Danø - og du får den hurtigst mulige tid, hvis du fortæller du er elev i Byens Tag.

Byens Tag samarbejder også gerne med din nuværende psykolog, og hvis du allerede går hos en psykolog som du er glad for, er der ingen grund til at skifte.


Byens Tag • Immervad 1 • 8000 Århus C • mail: byenstagyoga@gmail.com