Byens Tag - yoga

Filosofien

Yoga er udviklet gennem årtusinder, og er oprindeligt opstået i Nordindien i området omkring Himalya bjergene, grænsende op til nuværende Nepal og gamle Tibet. Igennem tiderne er yoga videreudviklet og præget af skiftende kulturer og religioner.

I Byens Tag forsøger vi at genfinde og videregive yogaens egentlighed - en "minimalistisk" udgave af yoga. Vi forsøger at skrælle så mange overflødige religiøse og kulturelle påvirkninger af, så vi herved helt enkelt kan formidle de kropslige og mentale øvelser, som kan virke styrkende, smidiggørende, fokuserende og afbalancerende på krop og sind.

Vi ønsker ikke at pådutte dig en ny religion - formålet er udelukkende at tilbyde en række muligheder for at prøve noget nyt med krop og sind, som sandsynligvis er velgørende og helende.

Vi tilbyder undervisning i øvelserne på en empatisk og sensitiv måde, som er tilpasset den følsomhed som mennesker med stress, chock, traumer eller relationelle vanskeligheder naturligt vil have. På denne måde vil du hele tiden blive opfordret til selv at vælge, hvordan du vil bruge øvelserne. Det er vores håb, at du vil have en mild og kærlig opmærksomhed under hver enkelt øvelse, og at øvelserne vil styrke netop disse kvaliteter. Yoga under Byens Tag er på én gang kropsligt helende øvelser og meditation - en slags mindfulness i bevægelse.

Budskabet er enkelt: det er din krop, og du bestemmer over den.

Vores veluddannede og erfarne yogalærere har vigtig viden om kroppen og nervesystemet, og besidder desuden den samme viden, som ligger bag f.eks. mindfulness, afspænding og kropscanning. Derudover vil du opleve,  at de har den bredde og dybde i viden og erfaring, der skal til for at undervise præcist og nuanceret i disse mentale og fysiske øvelser, som både læger, psykologer og filosoffer har taget til sig fra østen. Mange opnår de samme gode virkninger i den fysiske yoga, som tilstræbes ved f.eks. kurser i mindfulness. 


Byens Tag • Immervad 1 • 8000 Århus C • mail: byenstagyoga@gmail.com